Saaristolaiskylä

Kustavin Lootholmassa luonto on läsnä

 Lootholman luonto tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön vapaa-ajan asutukselle. Tarjoamme helppohoitoista, lähellä palveluita sijaitsevaa ympärivuotista vapaa-ajan asutusta kauniissa, rauhallisessa ympäristössä meren äärellä. Asunnot on sijoitettu lähelle rantaviivaa ja niistä on huikeat merinäköalat. Asunnot myötäilevät kauniisti olemassa olevaa luontoa värien ja muotojen kautta. Talon värit on valittu luonnosta toistaen maaston, kallioiden, mäntyjen ja sammalten värimaailmaa. Ruohokatto sulauttaa talon luontevasti maastoon. Ekologisuus toteutuu talon hengittävässä rakenteessa, jossa ei ole käytetty muoveja.

Lootholman alueelle valmistui keväällä 2015 ensimmäinen paritalo. Rakennus oli ensimmäinen sysäys Saaristolaiskylälle jota on valmisteltu vuodesta 2010 alkaen. Parhaillaan rakennetaan neljättä samanlaista paritaloa ja se valmistuu tämän kesän aikana. Samaan aikaan valmistuu pienempiä, 60 neliön erillismökkejä, joissa on samat mukavuudet saunoineen ja lämminvesialtaineen kuin isommissa paritaloissa. Tarkoituksena on rakentaa lisää lomahuoneistoja, kokoustilat ja saunamaailma. Lomahuoneistoja vuokrataan majoitussivustomme kautta ja huoneistot ovat myös myynnissä.

Asunnot ovat käytettävissä vuoden ympäri ja niiden vuokraus on helppoa. Huoneistot saa käyttöön henkilökohtaisilla koodeilla, joten niihin ei tarvita avainta. Asunnot sijaitsevat tunnin automatkan päässä Turusta ja Kustavin keskusta on kivenheiton päässä. Lootholman oma ravintola toimii  kesäisin ja paikallisilta ravintoloilta saa palveluita talvella. Kokousten ja erilaisten tapahtumien järjestäminen on helppoa Lootholmassa.

Lomahuoneistot saivat ensimmäisen kesänsä jälkeen hyvän vastaanoton. Huoneistot ovat siitä lähtien olleet hyvin vuokrattuina niin kesäisin kuin talvisin, joten Saaristolaiskylä on saanut toiminnalleen hyvän alun.